Juh- és kecsketartás

Az Effektív Mikroorganizmusok (EM-BIO HERBS) nyújtotta előnyök a juh- és kecsketartásban

  • a kellemetlen szagok megszűnése,
  • intenzívebb súlygyarapodás
  • egészségesebb állatok,
  • ízletesebb, jobb minőségű hús

Alkalmazás:

Istálló előkészítés:

Magasnyomású tisztítóval 1 l/m2 1:4 hígítású (0,2liter EM-BIO + 0,8 liter víz) EM-BIO oldattal alaposan tisztítsuk ki az ólakat, ügyelve, hogy az egész felületet lefedjük – a szellőzőnyílásokat és a tető repedéseit sem kihagyva.

1.hónapban: összesen 3-4 alkalommal hetente végezzük el az EM BIO-val történő kezelést. A kijuttatás leghatékonyabban időkapcsolóval rögzített párásító berendezés segítségével valósítható meg.

Később: heti 1-2 alkalommal: 0,1 liter/m2 1:9-es -0,1 l EM-BIO+0,9 l víz- EM-BIO oldatot juttassunk ki a melegebb hónapokban, és 0,01 liter/m2 EM-BIO-t a hidegebb hónapokban.

A trágya kezelése:

1-2 l/m3 EM-BIO oldatot juttassunk ki a trágyára az összetevők arányától függően-, Javasolt lúgos-szilikátos kőliszt hozzáadása, lehetőleg nagy felületen elosztva. Ennek adagolása: 3 kg/m3.

A takarmány kezelése:

0,3-0,6% EM-BIO HERBS szárazanyag felvételre számítva abrak, széna, silótakarmány stb.; Ez kb. 11 ml/állat/nap mennyiségnek felel meg.

Az EM-BIO HERBS antioxidáns tartalmának köszönhetően a bekevert takarmány nem indul bomlásnak.

A következő adagolás alkalmazása javasolt:

20 kg szeletelt répához keverjük 80l EM-BIO HERBS 1:100 arányú vizes oldatában, és hagyjuk egy éjszakán át duzzadni – ebből keverékből 1,5 liter/állat/nap mennyiséget adagoljunk.

Az ivóvíz kezelése:
Az állatok ivóvizének kezelésére 0,1%-os arányban folyamatosan adagolható.

Stresszhelyzetben
Kiegészítve a fenti adagolást 0,1 kg/ állat/ nap mennyiségű EM-BIO Bokashi-t szórjunk a takarmányra.